Navigation Menu

Bekker Media – og slægten siden 1521

Skårupøre i midten af 1800-tallet. I huset til højre blev Bekkers Forlag etableret i 1976

Bekker Media blev grundlagt ved momsregistreringen 1. september 1976. I årene før og efter har jeg tilbragt talrige timer med reportager rundt i Danmark og med afstikkere til den store verden. Et langt livs erfaringer og håndgribelige minder fra herlige timer i døgnets rejsestald er samlet i arkiver, der udvides dag for dag. Men det er ikke mindst et halvt århundredes fascination for livet i Det sydfynske øhavs halvthundrede øer og holme, der nu bearbejdes i livets bakspejl. Fra den første lille publikation er der udgivet 28 bøger og publikationer. Det omfattende materiale, primært baseret på fortællinger fra øhavets beboere, kan nok engang være med til at sætte fokus på de generationer, der har skabt betingelser og baggrund for at vi fortsat kan vedstå nationalsangens ord om at beboe de danske øer.
På www.fultonskipperen.dk og på www.flying-enterprise.dk kan du se og høre om mødet med to berømte danske søfolk. Filmen ”Sømand af Verden” – interviews med en halv snes ældre, svendborgensiske søfolk – er under bearbejdelse.

Her forberedes slægtshistorie.Da Kong Christian II i 1521 indkaldte hollandske familier til at drive gartnerier på Amager, grundlagde Jeppe Backer fra den lille ø Marken en dansk gren af slægten. Den kan i Holland føres helt tilbage til 1340. Min otte gange tipoldefar, Adrian Gumme Bekker (1719-1803), var justitsråd, cancelliråd, herredsfoged for Gudme og Sunds Herreder samt postmester i Svendborg. Med baggrund i flere biografier om den aktive person, sammenholdt med fem århundreders kirkebøger fra øhavet, er der således en grundig research bag bøger, udgivet fra Bekkers Forlag siden 1976. På www.bibliotek.dk findes der 40 poster, hvis du søger på mit navn.

På muntert gensyn/ Bjarne Bekker – og

Lærer Lise Bekker
Journalist og forfatter Bjarne Bekker
Redaktionschef Rikke Bekker, Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende
3D Grafiker Janne Bekker, TV2/Nyhederne
Journalist Lasse Bekker, TV2/Station 2

2 Kommentarer

  1. Spændende beretning. En lille rettelse til Adrian Bekker, der også er min 5 gange tipoldefar, han hed ikke Gumme og jeg har ikke set ham omtalt som kammerherre. Hans søn, Søren Borring Bekker giftede sig med to søstre af Gommesen Brandt-slægten, der oprindeligt var fra Ærø. Sørens søn – også kaldet Adrian Bekker – giftede sig med en kvinde fra Tåsinge, og det er fra den gren at jeg stammer

    • Hej Martin. Jeg tjekker lige bogen. Er ret sikker på Gumme-navnet. Du hører når jeg får den tilbage.
      Med Skårupørehilsen
      Bjarne Bekker

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *