Navigation Menu

Batman giver nye, livskraftige toner på Hjortø

Så er der nyt liv på Hjortø,en af de mindste, beboede øer i Det sydfynske Øhav. Med kun fem faste indbyggere er fritidshusejere velkomne. Ikke mindst når de tilfører øen nye initiativer. Det gælder den seneste familie, der kom til øen og overtog legendariske »Per Revisor«s ejendom på Pejdenoret. Arne Lund lagde sidste sommer grunden til en ny og velkommen tradition – havnefest på Hjortø.

På Hjortø findes ingen smukkere udsigt til politiske lokumsaftaler. Selvom skurvognen er udskiftet med et pagodetoilet, er toiletbygningen unik. Og nu med ferskvand til tandbørstning.

Arne Lund er aktiv musiker i »Black Batmen«, der er kendt ikke mindst af os i livets tredie halvleg fra dengang, vi kunne rocke og rulle og kaste damerne over højre skulder i forsamlingshuset – eller i grøftekanterne 😉
Nu kan vi så glæde os over, at en ny ynder af Hjortø slår et slag for det lille samfunds fremtid. Det er sommerfester ved havn og i forsamlingshuset ved midsommer, så læg kursen med egen båd eller øens færge til endnu en perlestund i Det sydfynske Øhav.
Arne Lund er også manden bag endnu en nyskabelse på Hjortø, nemlig øens egen hjemmeside, som du finder på www.hjorto.dk. At der kommer liv i hjorto.dk glæder ikke mindst den gamle skriverkarl på disse sider. Allerede i 1998 købte jeg domænenavnene for flere af de sydfynske øer, så de kunne anvendes til gavn for øernes sociale liv frem for slægtsnavne. For en halv snes år siden designede jeg www.drejo.dk med en af tidens første databaser, og nu har jeg overdraget hjorto.dk til Arnes kreative evner. Og de er ikke små 😉
Sidste sommer besluttede de fem faste beboere på Hjortø, at de sammen med fritidshusenes beboere ville indføre en arbejdsweekend på havnen. Som Arne Lund lakonisk notere, trak beslutningen om at arbejde på havnen så meget ud, at man ikke nåede derned.
– Men festen var god, fortalte Arne Lund. Nu ligger der endnu en fest og truer, men havneudvalget er en realitet, og arbejdet er i gang. Læs mere om Hjortøs nye, kreative inspirator her.

ndtil en forstadsfrue i Gammel Holte hørte harerne skrige i et tv-program af Poul Thomsen, tjente øerne mange penge til vedligeholdelse af diger og forsamlingshue. Dengang kunne en fangst give over 20.000. I dag er dety meget bedre – da skydes harerne for sjov i årlige jagter i stedet for at leve i Sydeuropa 😉

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *