Navigation Menu

Nyd sommeren i Øhavet – udforsk mulighederne på Skarø

FAA-ture-955


Fortællinger om dengang i 1932, da Kurt Carlsen rejste til Amerika med barken »Claudia« af Marstal.
Om Mogens Frohn Nielsens livsværk og Skippers Stuer på Skarø.
Om Havets Husmænd i øhavets coastere.
Om alle de gode historier fra livet i Det sydfynske Øhav.

Læs mere om arrangement og booking i Fyns Amts Avis her

Højestene på SkarøØhavets Maritime Museum er åbent for grupper i sommeren 2015, men kun ved forudbestilling på 6323 0000 eller bjarne@bekker.dk. Tag færgen Højestene fra Svendborg kl. 11.10 og afgang fra Skarø 16.45 eller 16.35. K

  • Bemærk, der er ikke søndagsudflugter i ugerne før, under og efter festivalen www.lovein.dk
Søndagsudflugterne omfatter besøg ved den berømte Skarø Brandvagt med de to brandstationer. Her vil Skarø-beredskabets chef, maskinmester Bjarne Madsen, fortælle om hvorfor der er brug for beredskabet på øen. Halvdelen af alle ejendomme har stråtag og bindingsværk, og alle i Øhavet husker katastrofen på naboøen Drejø. Her brændte 11 gårde og syv huse Sankt Hansaftensdag 1942. Det efterlod 80 procent af øens beboere uden tag over hovedet – men med tre tønder land ruiner. Du får historien under besøget på museet. Bjarne Madsen, der er født i den stråtækte idyl bag de to brandstationer, er en rigtig god fortæller. Da han blev pensioneret som maskinmester på de syv have, flyttede han hjem til den fædrene købmandsbutik og gik forrest i bestræbelserne på at skabe et effektivt beredskab. Men det kan du høre mere om i sommer. Bjarne har mange gøremål, og der er mange kontakter mellem den lille ø og landets beredskab og forsvar. En af de mere ukendte sider kan du læse mere om her. Hvad laver lederen af Skarøs beredskab sammen med Kurt Westergaard dybt under jorden i Rold Skov!
Skarø Kirke 2008
Ved Skarø Kirke fortæller Bjarne Bekker med udgangspunkt i sin bog om Øhavets Historier den sociale og politiske udvikling fra barnedåbstragedien i 1532. Dengang forliste alle deltagende smakkejoller og hele selskabet, på vej til kirken i Ærøskøbing, druknede. Den dramatiske luftkrig 15. februar 1944 over Skarø genfortælles med start ved mindestenen for to af de omkomne fra Lancasterbomberen, der eksploderede over øen efter angreb af en tysk natjager ved Avernakø.
Navneskifte til Øhavets Maritime Museum
Ved ankomsten til Øhavets Maritime Museum på Vestergaard fortsættes fortællingen, suppleret af museets plancher og øjenvidneberetninger. Du kan læse mere om de tre samlinger her på www.øhavet.dk samt på www.fultonskipperen.dk og www.flying-enterprise.com.
Efter rundvisning og tid til fordybelse i museet er der Øhavsfrokost med vand, vin og øl. Du kan selv tilrettelægge frokostens sammensætning – kontakt bjarne@bekker.dk. Inden afgang er der mulighed for at udforskeSkarø på egen hånd. Se beredskabet og Is fra Skarø. Så kom bare an. Skarø venter….

Foredrag og fortællinger

Men passer dine ønsker og behov ikke til færgeplanerne, har Øhavets Maritime Museum et godt samarbejde med såvel de gamle træskibe som veterancosteren Caroline S.

Flere foreninger og virksomheder har valgt at kombinere en udflugt til Skarø med et forudgående arrangement, hvor jeg fortæller om et af de tre elementer i Øhavets Maritime Museum: ”Øhavets Historier”, ”Fultonskipperen” eller ”Flying Enterprise og Kurt Carlsen”.

Med Øhavshilsen Bjarne Bekker

 

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *