Navigation Menu

En herlig udflugt til Øhavets maritime Museum på Skarø – mulighed for festlig Ækvatordåb

 

MIT VERDENSBILLEDE har set sådan ud siden tresserne, hvor jeg skrev de første artikler om folk og fæ på Sydfyn og i Det sydfynske Øhav. Omme på den anden side nordpolen ligger Odense, og nede ved sydpolen har vi Bagenkop. Ækvator finder du præcis under kølen på min 15 meter lange model af Fulton – og det er nu en kendsgerning, der berettes om i royale kredse, i kunstens verden og nede i Bruxelles.
– Jeg døber dig i Kong Neptuns navn og befaler dig at passe godt på havene, kvinderne og O. P. Anderson – sagde kongen og parkerede sin trefork ved agterenden af kongeskibet Dannebrog, mens salig skibsreder og brændevinsbrænder O. P. Andersons ædle dråber fyldte dåbsfadet.

EJENDOMSHANDLER emeritus Gudmund Larsen havde fomummet sig som havenes konge, da tre gamle venner omme fra den anden side af kloden – ved Morud på Nordfyn – var på herreodyssé i Det sydfynske Ø- og Ølhav. Her indviede de O. P. Andersons nye øhavsambassade, der rækker en hjælpende hånd til nødstedte søfolk og landkrabber.

Øhavets maritime Museum, der nu også er officiel ambassade, blev åbnet med manér af Allan Larsen, kaptajn, tv-underholder og iværksætter, tidligere kok på kongeskibet Lars Kopp samt Dan Jørgensen, medlem af Europaparlamentet. Hver sommer er de tre ungdomsvenner på en privat inspirationstur, og de kom uventet for dem selv og omgivelserne ind i kølvandet på Læserklubbens øhavstogt, hvori indgår ækvatordåb og slukningsmanøvrer hos øens beredskabschef Bjarne Madsen. Som maskinmester har Bjarne Madsen krydset de syve have og er naturligvis døbt adskillige gange af Kong Neptun.

TUSINDER af sydfynske søfolk har gennem årene mødt Kong Neptun, og det vil jeg være meget taknemmelig for at høre mere om til en kommende bog om det maritime Svendborg. Har du gode historier og billeder af liniedåb, kan vi bytte med en dåb i O. P. Andersons Ambassade på Skarø. Skriv gerne på mail til bjarne@bekker.dk.

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *