Navigation Menu

Skarø, en halv times sejlads fra Svendborg

Da det stod værst til omkring 1999, var der kun 16 beboere tilbage på Skarø. Siden er det gået rigtig godt fremad, så der i 2011 er 41 faste beboere. Udviklingen skyldes ikke mindst tilflyttere, men også beboere, der er født på øen, og som har valgt at flytte tilbage. Det gælder ikke mindst Bjarne Madsen, der er manden bag et brandberedskab, som har vakt både national og international opsigt. Således måtte Skarøs lille kvikke brandbil »Zorba« rekvireres til slukning af skovbrande ved Athen for et par år siden. De seneste år er det gamle sprøjtehus mere end fordoblet ved en tilbygning, opført af frivillig arbejdskraft.

Til Skarøs mest spektakulære historie hører flystyrtet 14. februar 1944. Da blev en af 852 bombemaskiner, på vej til Berlin og Kiel, skudt i brand af en tysk natjager over Avernakø. Lancaster-bomberen eksploderede over Skarø og faldt i store stumper ned rundt på øen. En af bomberne fortsatte til Vornæs og en anden eksploderede på Hjelmshoved. Historien om »Luftkrigen over Skarø« kan læses i bogen »Øhavets Historier«. Skarø Festival har fået nyt navn og ny arrangør. Kontakt Lasse Bekker, Tankegodset, Skarø.

Næste års www.lovein.dk på Skarø er under planlægning. Carolines elskere har lovet at sejle nødforsyninger igen næste år. Og Carolinekoret vil synde endnu flere gange om dagen til glæde for den store fanscare og Skarøs synkebevægelser.

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *