Navigation Menu

Lyø – Valdemar Sejrs fængsel i tre år

Der var engang, det var Kong Valdemar og klokkestenen, der gjorde Lyø kendt ude i den store verden, men nu er det hverken det eller den cirkelrunde kirkegård, der fanger mediernes interesse. Det er såmænd Gustav, som i det meste af et årti er gået i gåsegang på havnen. Her begejstrer Gustav de søværts turister –lige med undtagelse af en tysk sejler og hans hund.
Gustav blev angrebet og forsvarede sig bogstavelig talt med næb og kløer. Det legendariske slagsmål blev nøje refereret i dagspressen og TV. Efter at Lyøboerne havde lappet Gustav og plejet dens sår, vendte Gustav tilbage som vagthund på havnen. Deres udsendte mødte Gustav en herlig sommerdag, hvor »Havanna« lagde bi i den idylliske havn. Det kom der et lydeligt interview ud af, men vend tilbage senere og hør Gustavs egen fortælling om den tyske invasion.

LYØ ER ET PARADIS for sejlsportsfolket og endagsturismen. Gennem det sidste halve århundrede har Faaborg Kommune været aktive og sørget for god færgebetjening, livsnerven på småøerne. I sommeren 2012 indsattes den tredie færge i nyere tid. Den deles mellem Lyø og Avernakø. Indtil sidst i 1980’erne havde både Lyø og Avernakø egen skole. Først forsvandt skolen på Avernakø, så i mange år var færgen også skolebus til Lyø. Det benyttede den tids skolebørn fra Avernakø sig meget af. Så var der tid til en dukkert inden skolestart.
For sejlerfolket har Lyø Rev og Lyø Sand altid været attraktive ankerpladser, men i de senere år er havnen udbygget i stor stil. Det er ikke mindst de tyske gæster meget glade for, da det er den første havn, man møder i Øhavet.

mmentar

  1. Ja så har man igen lært lidt historie 🙂

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *