Navigation Menu

Avernakø og Korshavn – en unik kystsikringSom så mange andre øer i Det sydfynske Øhav er det de menneskeskabte forandringer, der har formet det billede af øen, vi kender i dag. Der var engang, da den lange ø bestod af to selvstændige øer, Korshavn og Avernakø, men dæmningen skabte samhørighed og udvikling. Avernakø var en af de første øer, der i 1960’erne tog imod turismen, hvilket skete ved etablering af et sommerhusområde, få hundrede meter fra færgelejet. Den tiltagende sejlerturisme, ikke mindst fra Tyskland og Holland, skabte behov for etablering af en havn ved siden af færgelejet. Men det er idylliske Korshavn, der tiltrækker sejlende yndere af de små samfund.
Korshavn er iøvrigt en af de få havne i øhavet, der ikke er bygget for turismen, men havnen har i århundreder været bindeled mellem øen, Fyn og de øvrige småøer. Det lille forsamlingshus summer ofte af aktiviteter, når sejlerfolket sætter hverandre stævne. Som det sker ved hver sommer ved afslutningen på Øhavet Rundt For Smakkejoller.
I naturhavnen over mod Drejø har slægten A. P. Møller i et par århundreder haft et diskret fristed. Kystsikringen ved huset i skovbrynet er iøvrigt et kuriosum og et kapitel for sig. Indstøbt i den flere hundrede meter lange dæmning er adskillige hundrede vinflasker. Oh, hvilket dæmningsbyggeri.

 

mmentar

  1. Det er en rigtig fin side om Øhavet dd har lavet Bjarne

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *