Navigation Menu

Vælg mellem fem foredrag, fortælleaftener og udflugter i Det sydfynske Øhav

Den gamle har mere end 60 år på bagen. Det gælder også Ferguson’en på Skarø! Sammen har vi levet i en tid, hvor det, der kaldes udviklingen, næsten har taget livet af øer og landsbyer. Den første kommunalreform i 1970 ødelagde det sociale liv, generationer før os havde bygget op gennem århundreder. Den næste reform – med storhed og embedsmandstyring af samfundet – tager livet af købstæder, der har eksisteret siden 1200-tallet. Se blot til Faaborg, der har mistet: Posthuset, sygehuset, Falckstationen, retsvæsenet, dommerkontoret og rådhuset. Senest har man solgt politistationen. Resultatet af de mange flytninger af offentlige arbejdspladser er blevet det, nogen med nedladende ord kalder Den rådne Banan eller Udkantsdanmark. Men der var engang, hvor man kendte alle personer i sit eget sogneråd. Da nærdemokratiet fungerede. I dag kan ingen nævne mere end én eller to folkevalgte i sin region.

Som journalist siden 1968 har jeg gennemlevet hele udviklingen. Den livserfaring deler jeg glad og gerne med de, der vil høre om det halve århundrede, der ændrede Danmark for altid. De sidste to år har jeg medvirket i snart 125 fortælleaftener, foredrag eller hyggelige underholdningsarrangementer rundt på Sydfyn og øerne. Fra sommeren 2013 kan det kombineres med togter til Øhavssamlingerne på Skarø. De rummer minder især fra de fem øer, der udgjorde Drejø Sogn fra 1555 til 1964. Her er Skarø Museum under opbygning med Fultonskipperens epoke og Kurt Carlsens tid fra 1932 med Marstalbarken »Claudia«.

Kontakt mig gerne for oplysninger om de fem foredrag og fortælleaftener: »Øhavets Historier«, »Fultonskipperens Livshistorie«, »Kurt Carlsen og Flying Enterprise«, »SvendborgHistorier« og »SvendborgKlummer«.